top of page
image (2).png

Be-Cure

Kinesitherapie & Osteopathie

DSC_4064.jpg

Kinesitherapie 

Genezen door bewegen is de essentie van kinesitherapie en revalidatie.

Hierbij werken we zowel op structureel als functioneel niveau en helpen we u in het (her)winnen van bewegingsvrijheid, lenigheid, evenwicht, kracht en uithouding.


 

DSC_4070.jpg

Osteopathie

Osteopathie steunt op drie pijlers:
het bewegingsapparaat,
het orgaansysteem en
het craniosacraal systeem. 
Deze drie systemen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en bepalen elkaar constant. 
 

De onderzoek- en behandeltechnieken steunen op principes uit de anatomie, embryologie, neurologie en fysiologie en bekijken een klacht en het lichaam in zijn totaliteit. 

DSC_4106.jpg

Sportbegeleiding & - preventie

Door op zoek te gaan naar risicofactoren en zwakke schakels in het lichaam vermijden we het optreden van specifieke letsels.

 

Na een uitgebreide screening wordt er een oefenschema opgemaakt ter preventie van blessures. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van de PhysiApp® (www.physiapp.com).

DSC_4355.jpg

Neurofunctionele Acupunctuur

Door gebruik te maken van punten vanuit de traditionele chinese acupunctuur, waarvan aangetoond dat ze op neuro-actieve plaatsen invloed hebben, kunnen specifieke klachten en inhibities verholpen worden.

 

Bijkomend kunnen de acupunctuurnaalden gestimuleerd worden door een bifasische stroom met een frequentie tussen 10Hz en 100Hz.

 

Deze vorm van acupunctuur kan worden gedefinieerd als een therapeutische methode om anatomische, sensorische en motorische neuromodulatie te induceren.

fullsizeoutput_10a.jpeg

Myofasciale therapie 

Wanneer spieren niet optimaal functioneren, kunnen er triggerpunten ontstaan.
Dit zijn punten in de spier van waaruit pijnsignalen worden uitgezonden. 

 

Om een spier of spierketting tot optimaal functioneren te brengen, kunnen myofasciale releasetechnieken en/of dry needling toegepast worden.

 

Onze praktijk draagt het ‘Trigger Approved’ certified label dat uitgereikt wordt aan erkende myofasciale therapeuten (www.trigger.be).

toralf-thomassen-1240699-unsplash_edited

Manuele therapie 

De manuele therapie is een hands-on manier van behandelen, waarbij de therapeut verschillende technieken gebruikt met als doel om pijndemping en bewegingsvrijheid in de gewrichten te bekomen.

De tools bestaan o.a. uit articulaire (mobilisaties en manipulaties), musculaire, neurodynamische en (myo)fasciale technieken.

bottom of page