top of page
image (2).png

Be-Cure

Kinesitherapie & Osteopathie

Ons team

DSC_4134_edited.jpg

Sasha Becquart

'Het lichaam is een aaneenschakeling van systemen waarbij ieder systeem belangrijk is voor een goed functioneren'

Deze visie stimuleerde me, om naast kinesitherapie, de vijf jarige opleiding osteopathie aan het IAO (International Academy of Ostepathy) te voltooien.

Als professioneel osteopaat DO benader ik iedere klacht in de filosofie dat het lichaam bestaat uit verschillende systemen waarbij ieder systeem op zich en de systemen onderling correct dienen te functioneren.

Deze zoektocht bracht me tot de studie van neuro-functionele acupunctuur in Mc Master University, Hamilton Canada. De combinatie osteopathie en NF acupunctuur pas ik dan ook dagelijks toe in de praktijk alsook bij diverse topsporters (o.a. BBC Belfius Mons-Hainaut en atletiek(st)ers) 

DSC_4131_edited.jpg

Matthias Van Daele

'Correct bewegen is de sleutel tot preventie en behandeling'


Met deze ideologie ben ik in 2018 afgestudeerd aan de Universiteit Gent, waarna ik ben gestart in onze ambitieuze groepspraktijk.

 

Zo tracht ik – naast de hoeveelheid van bewegen – de focus te leggen op de manier van bewegen. De ervaringen die ik heb opgedaan bij o.a. Isokinetic te Londen hebben mij mede tot deze opvatting gebracht.

Daarnaast pas ik mijn kennis ook toe bij allerlei sporters (BBC LDP Donza, KSCE Mariakerke, BJJ Gent ...) en vind ik het belangrijk dat ik mezelf blijf bijscholen. Zo specialiseerde ik mij o.a. in Manuele therapie (IMFT-Education), Myofasciale therapie (erkend door BMST), Kinesiotaping & Dynamic Taping en ben ik docent bij IMFT-Education.

DSC_5019.jpg

Sil Hauman

' Expert in revalidatie en preventie '

 

Met deze doelstelling ben ik in 2019 afgestudeerd aan de UGent. Als basketter in 2e nationale heb ik vaak zelf gerevalideerd en dit samen met de interesse in het functioneren van het menselijk lichaam hebben mij tot de studie van kinesitherapie gebracht.

Met mijn kennis over oefentherapie en correct bewegen tracht ik zowel mensen te begeleiden in hun revalidatieproces, als nieuwe letsels te voorkomen.

Kinesitherapie is constant in evolutie en dus zal ik mij regelmatig bijscholen om steeds de nieuwste bevindingen te kunnen toepassen.

 

DSC_8536.jpg

Sep Marchand

' Streven naar een holistische aanpak waarbij de patiënt centraal staat '

 

Met deze visie wil ik verder kijken dan enkel de fysieke klachten van de patiënt.

Mentale (zoals stress, angst, etc.) en sociale factoren (werk, familie, etc.) zijn voor mij minstens even belangrijk.

Tijdens mijn studies koos ik, als fervente basketballer en echte sportfanaat, zonder twijfel voor de richting “musculoskeletale aandoeningen en sportkinesitherapie”. Met andere woorden: bij mij kan je - naast algemene klachten -  terecht voor sportblessures & rug- en nekklachten.

Om mij verder te kunnen specialiseren - met mijn visie in het achterhoofd - ben ik in september gestart met de opleiding osteopathie (IAO).

 

Laura Bulté

'Optimale zorg voor jouw welzijn en herstel, met expertise en toewijding'


Dat is waar ik als dynamische en energieke kinesitherapeut naar streef. 

Ik studeerde af aan de Universiteit van Gent en ben sportkinesitherapeut bij LDP Donza, een basketbalploeg in Gent.

Naast mijn ervaring met sporters, deed ik uitgebreide ervaring op tijdens meerdere stages in België en Nederland. Hierbij lag mijn focus op algemene revalidatie van het lichaam, neurologische revalidatie en pediatrie. Bij mij kun je dus terecht om je algehele welzijn te verbeteren.

Ik blijf me bovendien voortdurend ontwikkelen en bijscholen om de best mogelijke zorg te bieden. Ik sta klaar om jou te helpen terug je beste zelf te worden.

bottom of page